Vårstäda bilen

Sommaren är på ingång, vinterdäcken utbytta mot sommardäck och det är hög tid att göra bilen extra fin inför sommaren. Vinterns slaskiga, saltbeklädda vägar har under en längre tid gjort åverkan på bilen och nu är backen bar och torr. Det är hög tid att ge bilen ett lyft.

Tvätta bilenEftersom våra vägar i Sverige idag saltas mycket under vinterhalvåret sliter det oerhört på din bil. Saltet gör lätt att rost bildas om det inte tvättas bort i tid. Genom att handtvätta din bil ger du den den varsammaste vården den kan få. Inga borstar som förstör lacken ytterligare utan en varsam hand som tvättar ren och fräschar upp lacken för att på ett snyggt sätt möta våren.

Det syns direkt om din bil blivit tvättat i en automatisk tvätthall. De stora borstarna gör stor åverkan på lacken och det syns tydliga spår efter borstarna, tvättreporna blir inte snygga. Därför är ett mycket bättre alternativ att tvätta bilen själv. Du spar pengar på vad tvätthallen kostar och du får en mycket bättre resultat på din bil. Lacken håller sig snygg och du slipper onödiga repor.

Ska du tvätta bilen själv är det bra att införskaffa bra redskap att tvätta med. Både för att jobbet blir roligare för dig som tvättar men även för att uppnå så bra resultat som möjligt på din bil. Kolla så att de medel du använder på bilen, schampo och vax inte sliter på lacken samt att du har en ren och skonsam svamp som du tvättar med. Se också till att du har en bra högtryckstvätt, som denna från amas.se, för att lätt få bilen ren efter att du har schamponerat den. Att stå och tvätta bilen med en vanlig trädgårdsslang tar en ofantlig tid och det är svårt att få bort alla schamporester.

biltvättEtt tips om du vill göra din bil extra fin är att lämna in den på en lackbehandling på våren, för att skydda lacken och bibehålla dess skydd. Genom att lackbehandla bilen är det svårare för smuts att fästa, det gör även att tvätten efter blir mycket enklare att utföra. Smutsen lossnar lättare och bilen blir skinande ren.

För de allra flesta är det en väl värd investering, då det går enkelt att hålla bilen ren är det mer troligt att man lägger ner den tiden som behövs. Så att investera i rätt redskap och skydd är något man verkligen kan dra nytta av.  Tror det är svårt att hitta en person som inte vill återta lite av nybilskänslan genom en riktig tvätt. Att få se blänket i lacken som om den vore i en reklamfilm. Att se kvällssolen blänka i den nytvättade bilen kan vara guldkanten på en härlig sommardag.  Man skall dock inte glömma att även städa insidan på bilen. Att skölja av mattorna med högtryckstvätten, rensa handskfacket och dammsuga alla skrymslen och vrår man kan hitta. Det är ändå en helhet man vill nå. Inte se en vacker bil på utsidan för att sedan möta en dammig insida.