Tillgång till bra internet – även i bilen

Det är ofta en har dålig täckning när en är ute och åker bil, beroende på vart en befinner sig. En redan lång bilresa kan kännas ännu längre när uppkopplingen krånglar och du inte kan veta om du kommer ha bra internet under hela resan eller ej. Den ständiga jakten på täckning tar på mobilens batteri och är det något som är ännu värre än dålig täckning så är det en urladdad mobil.

Lösning på problemet

Istället för ett låta din telefon jobba under resan, skaffa dig ett Car-fi det vill säga en mobil router. Med en sådan placerad i din bil kan alla passagerare njuta av bra uppkoppling och resan känns med ens inte lika lång. Det här förenklar för den som vill ha en bra uppkoppling under resan, kanske för att jobba eller för att göra något av större underhållningsvärde så som att spela på ett onlinecasino. Spelande online är en perfekt sysselsättning när en ändå måste sitta still en stund, det ger lagom spänning och kan göras på vilken plats som helst där du har tillgång till internet.

Hur Car-fi fungerar

Allt om bilar har gjort ett test av flera olika alternativ och skrivit om vilka de föredrar och för- samt nackdelar. De listar bland annat hur enkelt det var att använda produkten, hur väl den fungerar och hur smidig den är att förflytta. Tanken med Car-fi är att du genom en 4G-router sprider wifi till de som är i närheten, till exempel passagerarna i en bil. Det fungerar på ett liknande sätt som ett mobilabonnemang, du betalar för hur mycket internet du vill ha per månad sedan är det fritt fram att koppla upp dig.

Dessa mobila routrar finns i flera olika prisklasser och med flera olika typer av abonnemang. Det är bara till att välja det alternativet som passar en själv bäst och sätta igång.