Se över din motorcykels vinterförvaring

När det är dags att ställa in motorcykeln för vintern är det bra om du redan har en förberedd plats där den kan stå. Det absolut bästa är att den får stå inomhus, gärna där det är lite värme för att slippa väderomsvängningar som kan orsaka kondens och rost. De kan även vara en bra idé att se över din utrustning till nästa säsong, säkra upp på bästa sätt på nätet.

Tips

När det är dags att ställa av hojen för vintern är det ett par saker som behöver göras för att hålla den i bra skick. Förvara alltid din motorcykel inomhus – kallt eller varmt. Byt olja och filter, tvätta, vaxa och smörj ordentligt. Ska du förvara din MC i ett kallgarage är det bra om du fyller upp bensintanken till max för att slippa kondens. Se även till att kylskyddet är bra för att klara många minusgrader. Koppla även ur batteriet för säkerhets skull då de är väldigt känsliga och se upp för tjuvar.

Se upp med däcken

Om en MC står still för länge kan däcken bli ojämna. Det finns ett par saker du kan göra för att undvika det. Fyll på extra luft, använd depåstöd eller rulla hojen fram och tillbaka ett par gånger i månaden.