Köpa nya däck

4349253-bildack

Att köpa däck till bilen kanske inte är det roligaste, eftersom det både kostar en del pengar och kan vara riktigt svårt. Det finns hur många olika däcktyper och varumärken som helst. Dessutom passar vissa däck till vissa bilmodeller. Ja, det finns många saker att ha koll på, helt enkelt.

För att du ska slippa onödiga utgifter och för att dina däck ska hålla så länge som möjligt, finns olika faktorer som spelar in. Däcks livslängd kan avgöras av flera saker, exempelvis körsätt, däckinställningar, vägunderlag och däcktryck. För att däcken ska hålla så länge som möjligt är det viktigt att du kontrollerar däcktrycket, helst varje månad. Detta är en procedur som knappt tar fem minuter och som kan öka däckens livslängd avsevärt.

När det kommer till att välja ut däck kan du besöka Masterwheels, ett pålitligt företag som samlat mängder av prisvärda och kvalitativa däck. Här kan du snabbt hitta de däck din bil ska ha genom att antingen fylla i bilmärke, registreringsnummer eller den däcktyp du söker. Om du dessutom är i behov av nya fälgar kan du även köpa detta samtidigt som de nya däcken. Masterwheels har en professionell och hjälpsam kundtjänst, som du når hela veckan. Du kan även besöka den fysiska butiken i Kungälv. Kanske har du några funderingar? Då är det perfekt att kunna höra dig för hos kundsupporten.

När det är dags att byta

Det kan vara lite lurigt att veta exakt när det är dags att byta ut däcken. Däck behöver bytas vid olika tillfällen, exempelvis på grund av en skada, vanligt slitage eller på grund av ålder. Slitage kan du enkelt ha koll på genom att kontrollera däckdjupet. Sommardäck ska ha ett mönsterdjup på minst 1,6 mm och ett vinterdäck 3 mm. Om däcken inte skadats av slitage eller andra skador, kan de behöva bytas på grund av ålder. Om däcken är över fem år gamla bör du kontrollera dem varje år. Hos motormännen.se hittar du en lättförståelig beskrivning för bra att veta när man ska byta däck.