Klassiska bilar

Att åka runt och kolla in bilutställningar på klassiska bilar kan vara oerhört tillfredsställande om man själv håller på med likadana bilar.

Klassiska bilarEn av de mest klassiska bilutställningarna i världen är Concorso d’Eleganza Villa d’Este, här samsas Alfa Romeo från 1968 till BMW och Aston Martin. Självklart ska man ha en rejäl slant på banken om man skulle vilja köpa någon av dessa bilar. Men det är ögongodis på hög nivå.

I Sverige så fanns Falsterbo Classic and Sportscar mellan åren 2003 och 2006, tråkigt nog lades den ner efter lite synpunkter från vissa kommuninnevånare. Numera är det Skanör Falsterbo Gran Turismo Show som gäller. Här hittar du utställning av klassiska och sportbilar, samt motorcyklar och det körs en kortege från Skanör till Förenade Bil i Malmö. I somras så fanns BMW på plats och för varje person som provkörde en BMW skänkte de 100 kr till Barncancerfonden.

Vill du kolla in bilder på klassiska bilar, så kan vi tipsa om www.fuzzydice.se där du hittar bilder på främst Amerikanska bilar mellan perioden 30- till 70-talet. Med det imponerande antalet bilder (mer än 81.900 bilder) så hittar du garanterat någon pärla som du gillar.

Runt om i vårt avlånga land finns massor av motorklubbar som anordnar egna utställningar, från Piteå i Norr till Skanör i söder. För att hitta någon utställning i din närhet kolla in tidningen Classic Motors kalender som uppdateras varje månad efter tidning har släppts.