Att meka med stora fordon

963837-american-truck

Att lära sig meka med bilar är inte bara en väldigt intressant hobby, utan det är också en värdefull kunskap som gör att du kommer spara mycket pengar i framtiden.

Oavsett om det gäller en bil, lastbil eller annat fordon kan du vara säker på att den någon gång kommer att gå sönder. Något som skulle kosta tusentals kronor hos en verkstad kan du, med rätt kunskap och tillbehör, reparera alldeles själv i garaget.

En stor skillnad mellan att meka med sin egen personbil och stora fordon är självklart de olika delarnas tyngd och storlek. Ska du plocka isär en lastbilsmotor kommer du märka att det kräver väldigt mycket mer fysisk ansträngning. Om du förstår dig på en vanlig bilmotor bör du också kunna hantera en lastbilsmotor, med vissa skillnader finns såklart. Att testa på den senare är en rolig utmaning för dig som mekat med bilar i ett par år. Arbetar du som lastbilschaufför är mekarkunskapen en värdefull kompetens att ha med sig, både i ditt CV och ute på vägarna.

Andra stora fordon som används i yrkessammanhang, som t.ex. kranbilar och skogsmaskiner, är inte riktigt lika enkla att lära sig meka med. Eftersom de har fler och mer komplexa funktioner ökar också riskerna för att något går sönder. Besök Komatsuforest och lär dig mer om moderna skogsmaskiner eller utbilda dig som förare.